Linea Berglund

Vi säger godnatt

VARDAG Permalink0
Min man befinner sig på Gotland och har det gott, här sitter jag och saknar honom. Härligt att även jag snart ska iväg och njuta av lite semester.
På torsdag är åker nämligen jag och Labolina upp till min moster i Norrtälje och njuter av livet på landet, en dag på yasuragi är även planerat, men innan dess står det ett jobbpass till på schemat. Ska försöka träffa min far med, så att det inte blir 10 år till innan vi ses igen. 

Nu är det sovdags för mig och Labolina, som redan somnat.Är jag ensam om det här

TIPS Mat-Eric Nilsson, ÄKTA VARA Permalink0
ÄKTA VARA heter en bok som Mats-Eric Nilsson har skrivit och jag har precis börjat bläddra.
Den här boken fick jag i födelsedagspresent av min mormor och jag kan inte säga annat än tack, vilken fantastisk bok!
Sen jag var 13 har jag kontrollerat innehållsförteckningar på livsmedelsförpackningar ganska noga, förstått att konserveringsmedel, emuligeringsmedel, färgämnen, sötningsmedel osv. är något som skadar mig. Jag får rysningar i kroppen av tanken på vissa livsmedel, trots att man ibland faktiskt äter dessa då det i stunden känns som det lättaste alternativet, jag är inte fläckfri. I förra veckan klämde jag några nudelpaket och jo, smör på knäckemacka är livsfarligt.
Jag ska citera lite av det första stycket:
 
"Just nu sträcker hon sig efter en smörkniv av furu som
finns nedstucken i en rödgul plastbytta med lättmargarin.
På smörgåsen lägger hon sedan en skiva rökt skinka.
I en djup tallrik av vitt porslin häller hon fruktyoghurt och
müsli från sina förpackningar"

När jag läser detta börjar det gå runt i mitt huvud. Jag är nog lite skadad, för mina enda tankar är hur mycket kalorier, socker, sötningsmedel och andra ämnen som kvinnan i boken stoppar i sig. Några textrader senare fastnar jag, Mats-Eric läser mina tankar och han ger mig svar! Jag har aldrig riktigt satt mig in i vad alla långa ord på innehållsförteckningen betyder, men nu blev det helt plötsligt mer intressant när jag får lite mer information om just detta.
Den här boken ska bli ett rent nöje.
 

Äkta skönhet kommer inifrån

HÄLSA OCH TRÄNING, TIPS hår hårkvalité tips Permalink0
Kluvna toppar avslöjar inte helt din hårkvalité, men det kan ett litet test göra. Det här är något jag har gjort när jag har oroat mig för min hälsa och när håret känns lite tråkigt. 
Lägg ett hårstrå i ett glas vatten, flyter det kan du vara lugn! Om ditt hår däremot sjunker ned och håller sig flytande under vattenytan eller faller ned mot glasets bott bör du se över hur du lever ditt liv.

Håret speglar nämligen hur vi lever våra liv. Då hår och naglar växer ut ser vi lätt om något är fel, därför är hälsosam, näringsrik mat utan tillsatser (helst ekologisk) och variation är det bästa för våra kroppar. 
Jag vill inte gå ut med att det finns några speciella vitaminer och mineraler som skulle vara lösningen till vackert hår. Alla vitaminer och mineraler behövs för att vi ska fungera och må så bra som möjligt, faktum är att vissa vitaminer och mineraler samarbetar och är beroende av varandra för att de ska kunna verka i våra kroppar. 

Det bästa är därför att:
• äta vanlig mat 
• äta så ren mat som möjligt innan du börjar med tillskott. Mycket av tillskotten är som vi alla vet kemiskt framställda, och det är det sista vi behöver.
• undvika feta såser, fet mat, halvfabrikat, koffein, alkohol och nikotin. 
• undvika att tillaga grönsaker, mycket av näringsinnehållet försvinner just vid tillagningen, samma sak med frukt. Om tillagning är nödvändigt så bör de tillagas vid max 32 grader.
• dricka mycket vatten! Vatten är extremt viktigt för att få ett glansigt, fylligt och friskt hår. Att blanda i citron eller gurka gör även susen för hyn :) 
• rör på dig, då sätter du igång blodcirkulationen, vilket är bra för håret. 

Skriv gärna om du har några funderingar! 
Till top