Linea Berglund

MITT TEMPEL

HÄLSA OCH TRÄNING, TIPS Permalink0
 
Tänk dig ditt drömhem. En vacker fluffig matta som pryder vardagsrumsgolvets mitt. En gammal tidning vilar på de staplade böckerna i bokhyllan och på matbordet står den nya, blanka vasen. Och tavlorna! Som speglar i princip hela din själ, precis som de personliga muggarna i köksskåpet. Favoritboken som ligger på nattduksbordet och favorittröjan du alltid kommer hänga på en välplacerad krok. Förlåt, jag ska inte störa, tänk i några minuter.

.
.
.

Visst är det härligt? Tänk att bjuda in sina vänner, ni har ett matbord att äta vid, ni kan kika på tv, äta chips ur färgade skålar och dricka vin i nyinköpta vinglas.
Men nu får du en ny uppgift, tänk dig ditt inre. Gå igenom hur tårna känns, låt tankarna vandra sig vidare ända upp till där känslorna bygger bo, runt magen, hjärtat och halsen. Vad känner du? Hur ser du på dig själv? 

Låt nu tankarna gå upp i hjärnan igen och fundera över vad du säger till dig själv i dina jobbigaste stunder.

Tänk på om du någon gång funderar över dina egna värderingar om dig själv på samma sätt som du fantiserat om ditt drömhem. Dit du kan bjuda in vänner, där du kan älska, gråta och känna dig trygg, eller vill du bara fly?

Om du inte har ett hem, vart ska du gå och hur ska du kunna bjuda hem någon? Om du inte har en (personlig) mugg, hur ska du då kunna dricka ditt kaffe och bjuda på kaffe? Om du inte har ett tak, hur ska du då kunna skydda dig själv eller någon annan från regnet?

Samma sak gäller hur vi ser på oss själva! Om vi inte värdesätter våra egna känslor, hur ska vi då kunna hjälpa andra? Om vi inte fyller våra tankar med kärlek till oss själva, hur ska vi kunna älska någon annan?

 

Så nästa gång du är ute och köper en ny pryl till ditt hem, fundera på vilken din senaste tanke var om dig själv. Var den bra? Du bestämmer vad du värdesätter mest, en obetydlig prydnad eller en lycklig själ.

Till top