Linea Berglund

MITT TEMPEL

HÄLSA OCH TRÄNING, TIPS Permalink0
 
Tänk dig ditt drömhem. En vacker fluffig matta som pryder vardagsrumsgolvets mitt. En gammal tidning vilar på de staplade böckerna i bokhyllan och på matbordet står den nya, blanka vasen. Och tavlorna! Som speglar i princip hela din själ, precis som de personliga muggarna i köksskåpet. Favoritboken som ligger på nattduksbordet och favorittröjan du alltid kommer hänga på en välplacerad krok. Förlåt, jag ska inte störa, tänk i några minuter.

.
.
.

Visst är det härligt? Tänk att bjuda in sina vänner, ni har ett matbord att äta vid, ni kan kika på tv, äta chips ur färgade skålar och dricka vin i nyinköpta vinglas.
Men nu får du en ny uppgift, tänk dig ditt inre. Gå igenom hur tårna känns, låt tankarna vandra sig vidare ända upp till där känslorna bygger bo, runt magen, hjärtat och halsen. Vad känner du? Hur ser du på dig själv? 

Låt nu tankarna gå upp i hjärnan igen och fundera över vad du säger till dig själv i dina jobbigaste stunder.

Tänk på om du någon gång funderar över dina egna värderingar om dig själv på samma sätt som du fantiserat om ditt drömhem. Dit du kan bjuda in vänner, där du kan älska, gråta och känna dig trygg, eller vill du bara fly?

Om du inte har ett hem, vart ska du gå och hur ska du kunna bjuda hem någon? Om du inte har en (personlig) mugg, hur ska du då kunna dricka ditt kaffe och bjuda på kaffe? Om du inte har ett tak, hur ska du då kunna skydda dig själv eller någon annan från regnet?

Samma sak gäller hur vi ser på oss själva! Om vi inte värdesätter våra egna känslor, hur ska vi då kunna hjälpa andra? Om vi inte fyller våra tankar med kärlek till oss själva, hur ska vi kunna älska någon annan?

 

Så nästa gång du är ute och köper en ny pryl till ditt hem, fundera på vilken din senaste tanke var om dig själv. Var den bra? Du bestämmer vad du värdesätter mest, en obetydlig prydnad eller en lycklig själ.

PHOKUSERA PÅ DET VIKTIGA

HÄLSA OCH TRÄNING, TIPS, VARDAG Permalink0
Hej!
 
NU, nu är jag inne i en period där jag äter helt rätt, äntligen! För min hy/hud säger verkligen allt. 
Har fokuserat mycket på basisk mat och oj vilken skillnad det gör, tro det eller ej men det är bra att äta basiskt (mat som fungerar för mig, för alla reagerar olika på olika livsmedel! Men det är en bra riktlinje).
Så då går vi över till det här med basisk mat: Alla livsmedel har ett pH-värde, surt, neutralt eller basiskt. För att kroppen ska må så bra som möjligt behöver vi finna balaanseen, och det bästa är att ha en syrahalt som ligger neutralt (ca.7,40) på en skala mellan 0-14.
 
Om vi slår på knappen för sunt förnuft i bara någon minut, den hittar du någonstans vid prefrontala cortex och ja du ska snart få återgå till instagram och facebook, så kan vi snabbt räkna ut att halvfabrikat, hårt besprutade livsmedel, socker, vetemjöl etc är surt för kroppen. Till basiskt hör gröna blad, granatäpplen, bovete, quinoa, melon osv, mycket godare! Vill ni ha en lista? Det är väl alltid kul med en lista. Här, jag kopierar in en för enkelhetens skull.
 

PH 4: Starkt försurande

< PH 7: Lågt försurande

> PH 7: Svagt basiskt

> PH 7 & < PH 10: Högt basiskt

Vitt bröd Kött och fisk Kålväxter Citron, grapefrukt, lime, melon
Snabba kolhydrater Mjölkprodukter, margarin Grönsaker Morot, spenat, gurka
Alkohol Baljväxter,spannmål Frukt och bär¨,avokado Nypon, vitlök
Läsk, socker Nötter och frön Mandel Färska bönor
Kaffe

Olivolja

Ingefära Cayennepeppar,brännässla

En liten lätt för att inte göra det allt för komplicerat. 
 
Att äta basiskt gynnar faktiskt hela kroppen, det underlättar för levern något otroligt. Även tarmarna får sin en skjuts eftersom vi "städar ur" och helar med hjälp av rätt näring från allt det goda i de basiska listorna, som i sin tur leder till bättre upptag. Med varierad kost och rätt intag behåller ju även kroppens alla organ förmågan att fungera optimalt, så detta är superviktigt! Nu lät jag väldigt seriös, men det är viktigt
 
Jag lyfter alltid citronvatten till skyarna och ibland högre, väldigt ofta högre.. så nu gör jag det igen; Citronvatten är så himla bra! Jag dricker det ca 5-6 dagar i veckan för att hjälpa levern och för mig är det rena trolldrycken. Det måste vara ekologiska citroner och det måste vara citroner, har upptäckt att koncentrat från ekologiska citroner inte är i närheten av den "äkta varan" eftersom det är upphettad och allt det där.
 
 
För att avsluta detta lite fint, vill du ha en ren kropp - börja med att detoxa ditt liv. NEJ, tänk inte att detox är jobbigt, för du behöver inte ta ordet detox på fullaste allvar. Krav är inte alltid kul, KRAV-märkningar är kul, men se bortom kraven som ställs. Jag lever i princip i en detox, för det handlar om att äta rätt mat (mycket basiskt och också surt) och att det blir en del av din livsstil. Råg, majsmjöl och banan är surt, men det är bra mat eller hur? Jag vill också lyfta Sverige och världen eftersom vi har blivit mycket mer medvetna när det gäller rätt kost och levnadsvanor, nu gäller det bara att få med resten! 
 
Vill du köra en detoxkur under en kortare period så är ju detta givetvis superbra, se bara till att smyga in lite hälsosammare alternativ i din vanliga kost också, för det gör så stor skillnad för kroppen.
 
 
Funderar du över något finns jag ju självklart här för att svara på det! Ha det fint!

* pH-stickor, köp hem pH-stickor! Kram!

IDOMENEO

OPERA, MUSIKAL OCH KONST Permalink0
Vi tar inga selfies, vi umgås! 
 
Ja, så kan man väl säga att det var i söndags när Lena och jag var på Göteborgsoperan och såg Idomeneo. Det blev inga selfies, det blev istället en stund full av skratt och rysningar. 
 
Den här operan var något helt nytt för mig, mycket drama och blod med en modern tvist. Jag kunde helt enkelt inte vända blicken från scenen, riktigt häftiga scener! 
 
 
H A N D L I N G
"Den mytologiska historien berättar om Idomeneo, kung på Kreta. Äntligen på väg hem efter år av krig hamnar hans skepp i en vild storm. I en bön lovar Idomeneo att offra den första människa som möter i hamn, bara gudarna låter besättningen leva. Stormen bedarrar. Men den som möter kungen i land är hans egen son. I ett fåfängt försök att undkomma sitt löfte gör Idomeneo allt i sin makt för att lura gudarna på det utlovade offret. Deras hämnd blir fruktansvärd och drabbar hela folket i ett blodbad till synes utan slut. Operan slutar i försoning med att Idamante bestiger tronen tillsammans med sin älskade Ilia, krigsfånge och prinsessa av Troja."  - Hämtad från Göteborgsoperans hemsida.
 
 
Rekommenderar denna starkt, men bara en sak innan du går, glöm inte att bjuda med någon du kan hålla i handen! Det kan behövas.
Till top