Linea Berglund

IDOMENEO

OPERA, MUSIKAL OCH KONST Permalink0
Vi tar inga selfies, vi umgås! 
 
Ja, så kan man väl säga att det var i söndags när Lena och jag var på Göteborgsoperan och såg Idomeneo. Det blev inga selfies, det blev istället en stund full av skratt och rysningar. 
 
Den här operan var något helt nytt för mig, mycket drama och blod med en modern tvist. Jag kunde helt enkelt inte vända blicken från scenen, riktigt häftiga scener! 
 
 
H A N D L I N G
"Den mytologiska historien berättar om Idomeneo, kung på Kreta. Äntligen på väg hem efter år av krig hamnar hans skepp i en vild storm. I en bön lovar Idomeneo att offra den första människa som möter i hamn, bara gudarna låter besättningen leva. Stormen bedarrar. Men den som möter kungen i land är hans egen son. I ett fåfängt försök att undkomma sitt löfte gör Idomeneo allt i sin makt för att lura gudarna på det utlovade offret. Deras hämnd blir fruktansvärd och drabbar hela folket i ett blodbad till synes utan slut. Operan slutar i försoning med att Idamante bestiger tronen tillsammans med sin älskade Ilia, krigsfånge och prinsessa av Troja."  - Hämtad från Göteborgsoperans hemsida.
 
 
Rekommenderar denna starkt, men bara en sak innan du går, glöm inte att bjuda med någon du kan hålla i handen! Det kan behövas.
Till top